החלטתם שאתם רוצים לקנות לידים ליצירת לקוחות חדשים לעסק שלכם. כעת, אתם מתלבטים בין כמה מודלים אפשריים של תמחור: מודל של תשלום לספק על שירות, או מודל של בסיס הצלחה (מה שמכונה גם פרסום לפי לידים). נסביר על המודלים האפשריים הללו, כדי שתוכלו לבחור מה המודל שבאמת מתאים לכם.
הבסיס למודלים של תמחור בעולם הלידים
הקמה של קמפיין לידים לוקחת זמן ודורשת מיומנות. מכאן שהקמה של קמפיין לידים עולה כסף: נדרשת הקמה של דף נחיתה, תוכן ועיצוב לדף הזה, תכנון משפך שיווקי, אולי כתבה לשימוש בטאבולה ואאוטבריין, ניסוח מודעות (בגוגל או בטאבולה) בצורה מקצועית, הגדרה נכונה של מילות מפתח (סינון של מילים לא רלוונטיות), הגדרת קהלים נכונה, מעקב קמפיין ועוד. הזמן הזה הוא השירות בגינו גובה ספק הלידים את שכר הטרחה שלו.
עם זאת, אפשר לעבוד במודל אחר, והוא פרסום לפי לידים, או תמחור לפי לידים. לפי המודל הזה, מגלמים את הזמן והמיומנות של ספק הלידים במחיר של כל ליד שהספק יביא ללקוח. למשל, אפשר לתמחר עלות פר-ליד (CPL, או Cost Per Lead). מודל אחר הוא עלות לפי פעולה (CPA, Cost per action), קרי תשלום לפי פעולה ספציפית שהוגדרה לביצוע: זה יכול להיות הרשמה בטופס, אבל זה יכול להיות גם הרשמה לניוזלטר, שיחת טלפון, ואף עלות לכל השלמה של רכישה. שיטת תמחור נוספת יכולה להיות עלות לפי חשיפה (מודל CPM) ועוד.
אולם בסופו של דבר, הבסיס הוא או לשלם ישירות על הזמן במנותק מהתוצאות המדידות, או לגלם את העלות של הזמן במחיר התוצאות. אנו סבורים שעבור הלקוח, מודל של פרסום לפי לידים הוא המוצלח ביותר, וכעת נסביר מדוע.
מדוע עדיף פרסום לפי לידים?
אנחנו חיים בעולם שמתגמל תוצאות, והדבר הזה מתאים במיוחד לשוק הזה של עולם הלידים: אם נשלם לספק הלידים במודל המבוסס על הזמן שבו הוא השקיע, זה יתמרץ אותו לבזבז יותר זמן בהקמה ובניהול של הקמפיינים. מעבר לכך, אין כך מנגנון שיגרום לספק הלידים לתת את המקסימום שהוא יכול כדי לספק מספיק לידים ללקוחות שלו. לעומת זאת, במודל של פרסום לידים, בתמחור של CPL למשל, לספק יש תמריץ לספק ללקוח שלו כמה שיותר לידים, ולהיות כמה שיותר יעיל. המודל הזה בעצם יוצר שותפות אינטרסים גדולה יותר בין הלקוח לבין הספק, במקום שניקלע למקרה פרטי של בעיית נציג.
הדרך הטובה ביותר להתקדם עם ספק לידים, היא להחליט מראש על רכישה של כמות מסוימת של לידים, כדי "לקבל טעימה". במצב הזה הספק בקושי מרוויח על הליד, אבל יש לו תמריץ גדול ליצור את הקמפיין הכי טוב שהוא יכול, כדי לגרום ללקוח להזמין כמות גדולה יותר. מרגע שהלקוח מרוצה, הוא יזמין לידים נוספים, שבאים מאותו הקמפיין, וכך שני הצדדים מרוויחים. משום כך, כאשר אתם מתייעצים עם ספק לידים, כדאי לשאול על המודל של פרסום לפי לידים.